Archéosite et Musée d'Aubechies | Evenementen
2453
page-template-default,page,page-id-2453,sfsi_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
weekend archéologie expérimentale

Onze feestweekends

Celtival van Aubechies

24 en 25 juni 2023

Dit feest met toeristisch karakter wordt gevierd ter gelegenheid van de zomerzonnewende. Tijdens deze twee dagen worden er verschillende concerten van traditionele en Keltische muziek aangeboden. Vele ambachtslui gebruiken de gelegenheid om er demonstraties van hun kunde te geven. Bovendien plaatsen wij dit gebeuren in het teken van de muziek.

weekend expérimentale légionnaires manoeuvres militaires

Weekend van experimentele archeologie

19 en 20 augustus 2023

Deze unieke gebeurtenis wordt in samenwerking met andere Europese themaparken en musea georganiseerd. Belgische en buitenlandse ambachtslui, archeologen en wetenschappers worden erop uitgenodigd om de vruchten van hun opzoekingen te vergelijken. Deze twee dagen worden verrijkt door de aanwezigheid van verschillende groepen artiesten: Gallische animaties, gladiatoren, Romeinse legioenen, muzikanten, …

Feestdag van Samain

27 octobre 2023

Tot binnenkort voor verdere praktische informatie!

God-ei zoektocht

16 april 2023

Op zondag 16 april zijn er verschillende wedstrijden dat door de goden wordt georganiseerd. Soms in autonomie, soms onder toezicht van het team van animatoren, kinderen zullen geconfronteerd worden met het Romeinse pantheon. Tot binnenkort voor verdere informatie !

Kindercarnaval

22 februari 2023

Op woensdag 22 februari 2023 organiseert de Archeosite® van Aubechies zijn traditionele kindercarnaval!

Wilt u carnaval vieren in het hart van een Gallisch dorp? In de Archéosite® van Aubechies kan het zijn! Kom en ontdek de levenwijze van deze formidabele krijgers en de valse gedachten  die we over hen hebben! Maar pas echter op! Onze Galliërs laten niet iedereen hun dorp binnen komen! Om van hun inlichtingen te genieten, moet u eerst verschillende toesten afleggen om hun respect te winnen!

 

Praktische informatie:

  • Van 13u tot 17u
  • Toegangsprijs voor een verklede kind: 3€ – niet verklede kind : 5€ – voor volwassenen: 10,5€