Archéosite et Musée d'Aubechies | Nederlands
2425
page-template-default,page,page-id-2425,sfsi_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Welkom

 

De Archéosite® van Aubechies-Beloeil ligt in het hart van één der mooiste Waalse dorpen. Dit museum bestaat uit de belangrijkste Belgische verzameling van archeologische reconstructies. Het stelt een rondleiding voor die in het oude Neolithicum begint (rond 5.000 voor Christus) en met het Romeinse tijdperk eindigt (3de eeuw van de christelijke jaartelling).

Maison Néolithique - Aubechies

Individueel & Gezin

Visite scolaire temple gallo-romain

Scholen

Visite archéologique adultes

Volwassenen groepen

Praktische informatie

archéologie feux de beltaine solstice été

Evenementen

De bezoekers worden verwelkomd in de boerderijen van de eerste landbouwerstijd, in de woningen en werkplaatsen van de ambachtslui uit het metalentijdperk, in een luxueuze Romeinse villa alsook in een antieke necropool die in een groene omgeving gelegen zijn. Op het einde van zijn bezoek ontdekt de reiziger een gereconstrueerde Gallo-Romeinse platbodemschuit waarin onze tegenwoordige aken hun oorsprong vinden. Alle reconstructies zijn voorzien van huisraad en meubilair die nauwkeurige kopieën zijn van de originele voorwerpen die gedurende de opgravingen werden gevonden.

De ruimte Léonce Demarez is een verklaringscentrum van de vereringen en geloofsovertuigingen in de oudheid.

Om verder te gaan met de integratie van archeologische objecten binnen zijn site van reconstructies, herbergt de Archeosite® en Museum van Aubechies – Beloeil, een verklaringscentrum van de vereringen en geloofsovertuigingen in de oudheid.

Deze museale ruimte is een helemaal nieuw thema dat volledig opgedragen is aan de talrijke archeologische vondsten die aan de cultusruimtes en de rituele voorwerpen uit de oudheid verbonden zijn. Vanaf de eerste heiligdommen uit de Keltische tijd (Ve eeuw voor onze jaartelling), brengt het bezoek jullie tot de ontdekking van de polytheïstische culten die in Noord-Gallië in gebruik waren tot de institutionalisering van het christendom.